Наистина една мнooого шоколадова и вкусна торта - рецептата от тук
Необходими продукти :
За блата :
360гр брашно
300гр захар
250гр кафява захар
120гр какао
2ч.л бакпулвер
2ч.л сода
щипка сол
4 яйца
280мл гъст айран
150мл олио
280мл прясно мляко
За крема :
400гр шоколад
400мл течна сметана
3 жълтъка
Как се приготвя :
Блатовете :
Смесете брашното, двата вида захар, какаото, содата, бакпулвера и солта. В отделна купа разбъркайте яйцата, олиото и айрана и прибавете мокрите съставки към сухите. Накрая добавете горещото мляко.
Изсипете в застлана с хартия за печене тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Кремчето :
Шоколадът се нарязва на малки парчета. В касеролка се загрява сметаната до кипване и с нея заливате шоколада. Изчаквате 30 секунди и разбърквате до хомогенна маса. Жълтъците се разбиват на водна баня - но така че водата да не достига съда,в който ги бъркате.
След това внимателно ги прибавяте към шоколадовата смес и бъркате със силиконова шпатула.
Оставяте в хладилника за около два часа докато стегне
кремчето и след това сглобявате тортата. Отгоре украсявате по желание. Аз поръсих със запечен и ситно нарязан шам фъстък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар