петък, 4 октомври 2019 г.

Drip Cake


Необходими продукти :

Блат :

400гр Масло
400гр захар
400гр брашно + бакпулвер
8 яйца
ванилия

( по рецепта от тук )

Пълнеж :

500гр Маскарпоне
400гр течна сметана
100гр захар
ванилия
пакетче сметанов стабилизатор
5гр желатин

Крем за измазване :

4 белтъка
160гр захар
200гр масло

Заливка :

200гр шоколадов кувертюр
200мл течна сметана

( по рецепта от тук )

Плодове по избор за украса
Мармалад
Прясно мляко


Как се приготвя :

Блат

Разбийте захарта и маслото на пухкав крем. Отделно разбийте яйцата леко с вилица и ги прибавете към маслената смес + 1 лъжица брашно с бакпулвер. Накрая добавете останалото брашно и разбърквайте на бавни обороти. Печете в предварително загрята на 180°C фурна.

Пълнеж

Разбийте маскарпонето със захарта и ванилията. В отделен съд разбийте сметаната и стабилизатора. Разтопете на водна баня желатина, прибавете към него част от маскарпонената смес и след това изсипете всичко обратно към маскарпонето. Добавете внимателно разбитата сметана към маскарпонето с помощта на шпатула.

Крем

Отделете внимателно белтъците от жълтъците. Много е важно да няма следи от жълтък, тъй като след това сместа няма да стане достатъчно стегната. Разбийте белтъците и захарта и след това ги поставете на водна баня ( но така че водата да не докосва съда ) и разбърквайте докато захарта не се усеща. Свалете от котлона и бъркайте с миксер докато сместа изстине. Прибавете мекото масло и разбъркайте 5 минути, добавете ванилията и разбъркайте още 5 минути.

Заливка

Загрейте сметаната до завиране. След това залейте с нея нарязания на малки парчета шоколад. Изчакайте 1 минута и разбъркайте добре. Оставете да изстине.

Сглобяване 

Взимаме един блат - напояваме го с 3-4с.л прясно мляко - разнасяме мармалад - 1/2 маскарпонена смес - втори блат - 3-4с.л прясно мляко - останалата част от маскарпонената смес - трети блат.
Отгоре и отстрани се измазва с белтъчния крем - тънък пласт - и се прибира в хладилник за 15 минути. Изваждате от хладилника и отново измазвате. Правите това докато не се виждат блатовете.

Отгоре заливате с шоколад и украсявате с плодове :)
 
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар