Бадемова торта
На вашето внимание бадемова тортичка с нуга крем и млечен шоколад. Направих я по тази рецепта с много леки изменения. Стана много вкусна, подходяща е и за под фондан.
Необходими продукти за платките :
270гр масло
140гр пудра захар
7 жълтъка
60мл пресно мляко
1ч.л канела
200гр фино смлени бадеми
275гр брашно
8гр бакпулвер
140гр пудра захар
7 жълтъка
60мл пресно мляко
1ч.л канела
200гр фино смлени бадеми
275гр брашно
8гр бакпулвер
7 белтъка
140гр захар
щипка сол
ванилия
140гр захар
щипка сол
ванилия
Как се приготвя :
Загрейте фурната на 175°C
Разбийте маслото с пудрата захар и към тази смес прибавете един по един жълтъците.
Смесете брашното, бакпулвера, канелата и бадемите и заедно с млякото и ванилията ги добавете към маслената смес. Разбъркайте на бързи обороти за кратко.
В отделна купа разбийте белтъците на пяна, след което добавете захарта и солта.
С помощта на шпатула прибавете белтъците внимателно към маслената смес.
Печете всяка платка отделно за около 10- 15 минути. При мен излязоха 5, зависи какъв размер торта ще правите.
Разбийте маслото с пудрата захар и към тази смес прибавете един по един жълтъците.
Смесете брашното, бакпулвера, канелата и бадемите и заедно с млякото и ванилията ги добавете към маслената смес. Разбъркайте на бързи обороти за кратко.
В отделна купа разбийте белтъците на пяна, след което добавете захарта и солта.
С помощта на шпатула прибавете белтъците внимателно към маслената смес.
Печете всяка платка отделно за около 10- 15 минути. При мен излязоха 5, зависи какъв размер торта ще правите.
Необходими продукти за крема :
450гр масло
300гр пудра захар
500мл пресно мляко
1 пакет пудинг на Др. Йоткер
4 жълтъка
200гр нуга на Др. Йоткер
100гр млечен шоколад
300гр пудра захар
500мл пресно мляко
1 пакет пудинг на Др. Йоткер
4 жълтъка
200гр нуга на Др. Йоткер
100гр млечен шоколад
Как се приготвя :
В купа разбийте 100мл мляко, пудинга, жълтъците и 1 с.л от захарта. В тенджерка сложете останалото мляко да заври. Когато това стане прибавете към него пудинговата смес и бъркайте докато заври. Оставете да поври една- две минути и махнете от котлона. Изсипете нугата и шоколада в тенджерата и разбъркайте докато сместа се усвои и след това покрийте със свежо фолио и оставете да се охлади на стайна температура.
В купа разбийте маслото с пудрата захар. Разбийте пудинговата смес и лъжица по лъжица я прибавете към маслото.
В купа разбийте маслото с пудрата захар. Разбийте пудинговата смес и лъжица по лъжица я прибавете към маслото.
В тортен ринг сложете една платка, покрийте с крем. Следва платка, крем, платка. Измажете тортата отгоре и отстрани и декорирайте по ваш вкус :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар