събота, 28 март 2020 г.

Торта с ананас



Блатовете и цветята са по рецепта на Ирина Купенска с леки изменения. Много ми хареса тази идея с ананаса и нямаше как да не опитам :)

Необходими продукти :

390гр брашно
350гр захар
100гр нарязани орехи
3 яйца 
240гр ананас от консерва ( парченца и сок )
4 узрели намачкани банана
180мл олио
2 пакетчета ванилия
щипка сол
1ч.л канела
1ч.л сода бикарбонат

За крема :

3бр. Филаделфия
150мл течна сметана
70гр пудра захар

За украсата :

1 Ананас




Как се приготвя :

В купа се смесват брашното, захарта, канелата, солта, содата и орехите. В друга купа - яйцата, ванилията, олиото, ананаса и бананите и мокрите съставки прибавяте към сухите. Разбърквате добре с дървена лъжица. Печете в предварително загрята на 170'С фурна на два пъти. 
След като изстине разрязвате всеки един от блатовете на две.

Разбъркайте Филаделфията с пудрата захар. В отделен съд разбийте сметаната и след това внимателно я добавете към другата смес с помощта на шпатула.

Ананасовите цветенца - нарежете ананаса на тънки кръгчета като преди това сте отстранили кората. Печете / сушите за близо час в загрята на 100'С температура. След като са изсъхнали ги поставете във форма за мъфини, за да се извият "листенцата". 

След като сте сглобили тортата декорирайте с цветята от ананас непосредствено преди поднасяне, защото иначе от влагата омекват.


Няма коментари:

Публикуване на коментар