неделя, 31 януари 2021 г.

Сочен орехов сладкиш с канелена глазура

Този орехов сладкиш е мноого сполучлив, рецептата от тук


Необходими продукти :

100гр бяла захар
100гр кафява захар
250гр масло ( стайна температура )
1 пак. ванилия
5 жълтъка
5 белтъка
250гр брашно
3 ч.л бакпулвер
300гр смлени орехи
130гр пресно мляко
1ч.л канела

За глазурата :

100 гр. пудра захар
15 мл гореща вода
3 ч.л канела


Как се приготвя :

В купа разбиваме белтъците на пяна. В отделен съд смесваме брашното, бакпулвера и канелата. Отделно разбиваме маслото и захарта до кремообразна смес, добавяме жълтъците един след друг. Постепенно към тях прибавяме брашнената смес като я редуваме с млякото. Накрая изсипваме орехите и внимателно ( най- добре със силиконова шпатула ) добавяме разбитите белтъци. Сместа изсипваме в правоъгълна тавичка и печем в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути.

За глазурата - в купа разбъркваме захарта с канелата. Към тях добавяме водата и разбъркваме до получаването на еднородна смес. Покриваме сладкиша с канелената глазура с помощта на силиконова четка. 
Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар