Този орехов сладкиш е мноого сполучлив, рецептата от тук
Необходими продукти :
100гр бяла захар
100гр кафява захар
250гр масло ( стайна температура )
1 пак. ванилия
5 жълтъка
5 белтъка
250гр брашно
3 ч.л бакпулвер
300гр смлени орехи
130гр пресно мляко
1ч.л канела
За глазурата :
100 гр. пудра захар
15 мл гореща вода
3 ч.л канела
Как се приготвя :
В купа разбиваме белтъците на пяна. В отделен съд смесваме брашното, бакпулвера и канелата. Отделно разбиваме маслото и захарта до кремообразна смес, добавяме жълтъците един след друг. Постепенно към тях прибавяме брашнената смес като я редуваме с млякото. Накрая изсипваме орехите и внимателно ( най- добре със силиконова шпатула ) добавяме разбитите белтъци. Сместа изсипваме в правоъгълна тавичка и печем в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути.
За глазурата - в купа разбъркваме захарта с канелата. Към тях добавяме водата и разбъркваме до получаването на еднородна смес. Покриваме сладкиша с канелената глазура с помощта на силиконова четка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар