Отдавна се каня да приготвя този сладкиш, тъй като отзивите за него бяха страхотни. Е, като любител на шоколада, мога да потвърдя - мноого е шоколадов, сочен и вкусен!
Необходими продукти :
250гр масло
150гр тъмен шоколад
5 яйца
120гр захар
2 с.л брашно
1 ч.л бакпулвер
3 с.л какао
За шоколадовата заливка:
70мл течна сметана
100гр млечен шоколад
Как се приготвя :
Разтопете на водна баня шоколада и маслото и ги оставете да се охладят на стайна температура.
Разбийте яйцата и захарта. Към тях добавете предварително смесените брашно, бакпулвер и какао. Накрая се прибавя и разтопения шоколад с масло. Изсипвате в тавичка, застлана с пергаментова хартия ( дъното и стените ! ) и печете на 160 градуса. Оставете да се охлади.
За глазурата
Оставете сметаната да заври, отстранете съда от котлона и към нея добавете начупения на малки парчета шоколад. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Оставете леко да се охлади и внимателно покрийте с нея изстиналия вече блат. Декорирайте по желание :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар