Сочни бадемови блатове, карамелен пълнеж и чипс карамел... Страхотна е!
Необходими продукти :
За блата :
6 яйца
300гр захар
250гр брашно
50гр смлени бадеми
3с.л какао
300гр масло
1 пакетче бакпулвер
За пълнежа :
50мл течна сметана
120гр меки карамелени бонбони тип лакта ( понякога ги замествам с Fudges )
250гр Филаделфия
250мл течна сметана
За ганаша :
100мл течна сметана
200гр кувертюр млечен шоколад
За декорация :
карамелен чипс
течна сметана
смлени на едро бадеми
пудра захар
Как се приготвя :
В миксер разбъркайте маслото и захарта минимум 5 минути. В отделен съд разбъркайте яйцата с вилица и ги добавете към маслената смес. Поетапно прибавете към тях и брашното, какаото, бадемите и бакпулвера. Печете на 160 градуса в предварително загрята фурна.
В касерола загрейте 50мл течна сметана. Когато заври отстранете от котлона и прибавете към нея нарязаните на малки кубчета бонбони. Разбъркайте докато бонбоните се разтопят и се получи хомогенна смес. Изсипете сместа в купа и оставете в хладилника за няколко часа. След това добавете към нея крем сиренето, а накрая с помощта на шпатула и разбитата сметана.
В малка тенджерка загрейте сметаната и когато заври я изсипете върху предварително нарязания на малки парченца шоколад. Оставете за няколко часа на стайна температура или пък за кратко в хладилника. След това измажете с шпатула сглобената торта.
За декорация аз използвах карамелен чипс и разбита течна сметана. Отгоре поръсих с разбити на едро бадемчета, които карамелизирах на тиган с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар