сряда, 18 май 2022 г.

Caramel cake

Сочни бадемови блатове, карамелен пълнеж и чипс карамел... Страхотна е! 

Необходими продукти :

За блата :

6 яйца 

300гр захар 

250гр брашно 

50гр смлени бадеми 

3с.л какао 

300гр масло 

1 пакетче бакпулвер 

За пълнежа :

50мл течна сметана 

120гр меки карамелени бонбони тип лакта ( понякога ги замествам с Fudges ) 

250гр Филаделфия 

250мл течна сметана 

За ганаша

100мл течна сметана 

200гр кувертюр млечен шоколад

За декорация :

карамелен чипс 

течна сметана 

смлени на едро бадеми 

пудра захар 

Как се приготвя

В миксер разбъркайте маслото и захарта минимум 5 минути. В отделен съд разбъркайте яйцата с вилица и ги добавете към маслената смес. Поетапно прибавете към тях и брашното, какаото, бадемите и бакпулвера. Печете на 160 градуса в предварително загрята фурна. 

В касерола загрейте 50мл течна сметана. Когато заври отстранете от котлона и прибавете към нея нарязаните на малки кубчета бонбони. Разбъркайте докато бонбоните се разтопят и се получи хомогенна смес. Изсипете сместа в купа и оставете в хладилника за няколко часа. След това добавете към нея крем сиренето, а накрая с помощта на шпатула и разбитата сметана. 

В малка тенджерка загрейте сметаната и когато заври я изсипете върху предварително нарязания на малки парченца шоколад. Оставете за няколко часа на стайна температура или пък за кратко в хладилника. След това измажете с шпатула сглобената торта.

За декорация аз използвах карамелен чипс и разбита течна сметана. Отгоре поръсих с разбити на едро бадемчета, които карамелизирах на тиган с пудра захар.  









Няма коментари:

Публикуване на коментар