понеделник, 10 октомври 2022 г.

Шоколадова торта



Страхотна шоколадова торта, която се топи в устата. Рецептата от тук

Необходими продукти :

За основата :

5 яйца

150гр бяла захар

30гр кафява захар

Щипка сол

180гр брашно

2с.л какао

1ч.л бакпулвер


За пълнежа:

800мл течна сметана

300гр кувертюр или тъмен шоколад

Как се приготвя :

Първо ще направим пълнежа. Загряваме сметаната до кипване и изсипваме върху нарязания на ситно кувертюр. Разбъркваме докато се разтопи шоколада, завиваме съда с фолио и прибираме в хладилника за една нощ или минимум 5-6 часа.

Разбиваме яйцата, двата вида захар и щипка сол на бързи обороти за 5-6 минути. Към тях добавяме вече смесените брашно, какао и бакпулвер. Изсипваме във форма с диаметър 22см и печем на 170°С в предварително загрята фурна.

След като изстине блата го разрязваме на три части.

Сметаната я разбиваме с миксер до получаване на пухкав крем.

Сглобяваме тортата в тортен ринг. Поставяме блат, който сиропираме с две-три супени лъжици пресно мляко. Отгоре изсипваме 1/3 от сметановия крем. Следва блат-крем-блат-крем. Измазваме тортата с останалия крем и декорираме по желание. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар