Страхотна шоколадова торта, която се топи в устата. Рецептата от тук
Необходими продукти :
За основата :
5 яйца
150гр бяла захар
30гр кафява захар
Щипка сол
180гр брашно
2с.л какао
1ч.л бакпулвер
За пълнежа:
800мл течна сметана
300гр кувертюр или тъмен шоколад
Как се приготвя :
Първо ще направим пълнежа. Загряваме сметаната до кипване и изсипваме върху нарязания на ситно кувертюр. Разбъркваме докато се разтопи шоколада, завиваме съда с фолио и прибираме в хладилника за една нощ или минимум 5-6 часа.
Разбиваме яйцата, двата вида захар и щипка сол на бързи обороти за 5-6 минути. Към тях добавяме вече смесените брашно, какао и бакпулвер. Изсипваме във форма с диаметър 22см и печем на 170°С в предварително загрята фурна.
След като изстине блата го разрязваме на три части.
Сметаната я разбиваме с миксер до получаване на пухкав крем.
Сглобяваме тортата в тортен ринг. Поставяме блат, който сиропираме с две-три супени лъжици пресно мляко. Отгоре изсипваме 1/3 от сметановия крем. Следва блат-крем-блат-крем. Измазваме тортата с останалия крем и декорираме по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар