вторник, 14 февруари 2023 г.

Herztorte

 


Платките, в комбинация с крема, са неввроятно вкусни. Тортата е лека и сочна 😋

Необходими продукти :

За платките :

240гр масло

120гр пудра захар 

1 яйце

380гр брашно

60гр смлени бадеми

60гр смлени лешници 

Екстракт от ванилия 

Щипка сол

За кремчето :

250мл течна сметана

250гр Филаделфия

3с.л пудра захар

За декорация :

Плодове / Шоколадови пурички / Смлени на едро лешници

Как се приготвя :

Платките

В купа разбъркайте маслото, пудрата захар, солта и екстракта от ванилия. Добавете яйцето и накрая брашното, бадемите и лешниците. Замесете тесто, което оставете за няколко часа в хладилник.

Изрязвате с помощта на шаблон ( аз използвах падащото дъно на тава с форма на сърце) две платки във формата на сърце. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 15 минути или докато краищата на платката много леко потъмнеят. Оставете напълно да изстинат.

С остатъка от тестото може да направите сладки за децата 😊

Кремчето

Разбийте сметаната до твърди връхчета. В отделна купа разбъркайте филаделфията и пудрата захар и към нея добавете внимателно с помощта на шпатула сметаната. Изсипете сместа в шош с накрайник с кръгъл отвор.

Сглобяване 

Сложете една платка - шприцовайте, отгоре поставете втората платка и отново шприцовайте. След това декорирайте по желание.

Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, за да могат платките да омекнат. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар