Платките, в комбинация с крема, са неввроятно вкусни. Тортата е лека и сочна 😋
Необходими продукти :
За платките :
240гр масло
120гр пудра захар
1 яйце
380гр брашно
60гр смлени бадеми
60гр смлени лешници
Екстракт от ванилия
Щипка сол
За кремчето :
250мл течна сметана
250гр Филаделфия
3с.л пудра захар
За декорация :
Плодове / Шоколадови пурички / Смлени на едро лешници
Как се приготвя :
Платките
В купа разбъркайте маслото, пудрата захар, солта и екстракта от ванилия. Добавете яйцето и накрая брашното, бадемите и лешниците. Замесете тесто, което оставете за няколко часа в хладилник.
Изрязвате с помощта на шаблон ( аз използвах падащото дъно на тава с форма на сърце) две платки във формата на сърце. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 15 минути или докато краищата на платката много леко потъмнеят. Оставете напълно да изстинат.
С остатъка от тестото може да направите сладки за децата 😊
Кремчето
Разбийте сметаната до твърди връхчета. В отделна купа разбъркайте филаделфията и пудрата захар и към нея добавете внимателно с помощта на шпатула сметаната. Изсипете сместа в шош с накрайник с кръгъл отвор.
Сглобяване
Сложете една платка - шприцовайте, отгоре поставете втората платка и отново шприцовайте. След това декорирайте по желание.
Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, за да могат платките да омекнат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар