Рецептата от тук
Необходими продукти :
3 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 мл. олио
3 с.л. прясно мляко
3 с.л. брашно + 5гр. бакпулвер
450гр. брашно
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 мл. олио
3 с.л. прясно мляко
3 с.л. брашно + 5гр. бакпулвер
450гр. брашно
2пакетчета ванилия
Червена и жълта сладкарска боя
Бяла захар
За пълнежа :
Трохите от издълбаните сладки
5с.л ягодов мармалад
15с.л пресно мляко
1ч.ч смлени орехи
Как се приготвя :
Смесете яйцата, захарта и ванилията. Към тях добавете олиото, млякото и трите супени лъжици мляко. Накрая се прибавя и брашното. От полученото тесто оформете малки топчета. Печете в предварително загрята на 160'С фурна. Сладките трябва да останат белички отгоре, с лек загар отдолу.
Извадете от фурната и възможно най-скоро започнете с помощта на малко ножче да издълбавате сладките. Това трябва да се случи преди да изстинат, защото иначе лесно ще се счупят.
Смесете трохите, орехите, мармалада и млякото до получаване на не много гъста смес. С нея напълнете всяка издълбана сладка и ги слепете две по две.
В купичка с вода капнете малко червена боя, в другата жълта. Слепените сладки потопете във всяка една от чашките и след това в бяла захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар