неделя, 30 април 2023 г.

Прасковки

 


Рецептата от тук

Необходими продукти :

3 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 мл.  олио
3 с.л. прясно мляко
3 с.л. брашно + 5гр. бакпулвер
450гр. брашно
2пакетчета ванилия

Червена и жълта сладкарска боя
Бяла захар

За пълнежа :

Трохите от издълбаните сладки
5с.л ягодов мармалад
15с.л пресно мляко 
1ч.ч смлени орехи


Как се приготвя :

Смесете яйцата, захарта и ванилията. Към тях добавете олиото, млякото и трите супени лъжици мляко. Накрая се прибавя и брашното. От полученото тесто оформете малки топчета. Печете в предварително загрята на 160'С фурна. Сладките трябва да останат белички отгоре, с лек загар отдолу. 
Извадете от фурната и възможно най-скоро започнете с помощта на малко ножче да издълбавате сладките. Това трябва да се случи преди да изстинат, защото иначе лесно ще се счупят. 

Смесете трохите, орехите, мармалада и млякото до получаване на не много гъста смес. С нея напълнете всяка издълбана сладка и ги слепете две по две. 

В купичка с вода капнете малко червена боя, в другата жълта. Слепените сладки потопете във всяка една от чашките и след това в бяла захар. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар