събота, 18 юни 2016 г.

Шоколадов сладкиш с нектарини



Вкусно съчетание на плодове и шоколад. Рецептата от тук

Необходими продукти :

60 г масло
2 жълтъка
50 г захар
140 г брашно
2 нектарини
 
1 яйце
75 г масло
75 г кафява захар
75 г брашно
20 г смлени бадеми
25 г неподсладено какао
50 мл прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
 
Как се приготвя :
 
За тестото- разбийте маслото, захарта и жълтъците на пяна. Добавете брашното и замесете плътно тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за около половин час.
 
Разточете тестото на плота и изрежете от него кръг с диаметъра на тавата - в моя случай 26см. Поставете го в тавата. Върху него сложете разполовените на две нектарини.

Разбъркайте маслото, захарта и яйцето. Смесете брашното, бакпулвера, бадемите и какаото и ги добавете към маслената смес. Сипете млякото и рабъркайте добре. Изсипете получената смес върху нектарините, загладете и печете в предварително загрята на 190°C фурна. След 30 минути покрийте тавата с алуминиево фолио.

Поръсете с пудра захар преди сервиране.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар