неделя, 11 юни 2017 г.

Крем супа с целина и ябълка



През уикенда реших да сготвя нещо с целина. Този зеленчук обикновено присъства в почти всяка супа, която правя, но никога не е преобладавал. Пропускам историята около разрязването на целината, което ми отне близо 20 минути ... следващият път ще се въоръжа с подходящ меч и сигурно ще стане по- бързо... Ябълката се оказа много добра идея.

Необходими продукти :

1 глава целина ( 400гр )
200гр картоф
1бр кромид лук
1с.л масло
1 малка ябълка
1/2 кубче бульон
50мл прясно мляко
сол
черен пипер
индийско орехче
магданоз


Как се приготвя :

Загрейте маслото в тенджерка и добавете нарязаните на кубчета лук, целина, ябълка и картофи. Запържете за кратко, след това сипете 1,5литра вода. Сложете кубчето бульон и оставете да ври докато омекнат зеленчуците. После прибавете млякото, солта и индийското орехче и пасирайте. Накрая овкусете с черен пипер и поръсете с магданоз по желание.

А тук се натъкнах на една интересна статия колко полезна е целината !!

Няма коментари:

Публикуване на коментар