четвъртък, 27 юли 2017 г.

Бадемови сладки с нуга




Рецептата за тестото на тези сладки e на Др. Йоткер

Необходими продукти :

200гр брашно
175гр масло
75гр нишесте
50гр ситно смлени бадеми
100гр захар
1 яйце

100гр нуга
200мл течна сметана
  

Как се приготвя :

Смесете брашното и нишестето. Прибавете останалите продукти и забъркайте меко тесто. Разстелете между два листа свежо фолио и го оставете в хладилника за 30-40мин.

След това изрежете формички. Печете в предварително загрята на 170°C фурна. 

Сложете сметаната в малка тенджера. Като заври дръпнете я от котлона и прибавете нугата. Разбъркайте до хомогенна маса. Оставете да изстине на стайна температура, а след това приберете в хладилника за 30-40 минути. След това разбийте с миксер. 

Слепете сладките с нугата и отгоре украсете както си пожелаете :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар