Портокалов сладкиш с извара и бял шоколад
Необходими продукти :
250гр извара
4 яйца
50гр нишесте
1с.л брашно
1 портокал
50гр масло
100гр захар
За глазурата :
200гр бял шоколад
130мл течна сметана
Как се приготвя :
Разделте белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. В купа смесете брашното и нишестето. Нарежете портокалите на малки парченца, отделете ципите. В отделна купа разбъркайте изварата, жълтъците, маслото и захарта. Постепенно прибавете брашнената смес и белтъците като ги редувате. Добавете парченцата портокал.
Изсипете сместа в покрита с хартия за печена тавичка ( аз ползвах 24см ) и печете в предварително загрята на 180°C фурна за около един час. На тридесетата минута покрийте тавичката с алуфолио.
За глазурата - сложете сметаната да заври и когато това стане дръпнете от котлона и добавете парчетата шоколад. Изчакайте 1 минута и след това разбъркайте до хомогенност. Оставете настрани за близо час. След като сместа е вече със стайна температура приберете в хладилника за 2 часа. После разбъркайте хубаво с миксер и нанесете върху тортата. Украсете по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар