неделя, 22 октомври 2023 г.

Шоколадова торта

 



Необходими продукти :

За блата :

5 яйца 
300гр захар
2 пакетчета ванилия
300мл прясно мляко
300мл олио
390гр брашно + 60гр какао за какаов блат
2ч.л бакпулвер

За пълнежа :

500гр маскарпоне 

300мл течна сметана 

3с.л течен шоколад

За измазване :

500гр кувертюр

300мл течна сметана 

Как се приготвя :


Блат

Включете фурната на 160°C.
Разбъркайте захарта и яйцата с миксер не по- малко от 10 минути. Към получената смес добавете олиото и млякото и разбъркайте. Добавете брашното заедно с бакпулвера и ванилията и разбъркайте с шпатула. Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печете до готовност.

Пълнеж

Разбъркайте маскарпонето с течния шоколад. Към тях с помощта на шпатула добавете разбитата сметана.

Ганаш 

Нарежете на ситно шоколада. Загрейте сметаната и малко преди да заври я прибавете към парченцата шоколад. Разбъркайте до гладкост. Оставете да стегне на стайна температура или поставете фолио и приберете в хладилника за кратко. 

Декорирате по желание. Аз го направих с шоколадов дрип, ягоди и запечени лешници. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар