5 яйца
300гр захар
2 пакетчета ванилия
300мл прясно мляко
300мл олио
390гр брашно + 60гр какао за какаов блат
2ч.л бакпулвер
За пълнежа :
500гр маскарпоне
300мл течна сметана
3с.л течен шоколад
За измазване :
500гр кувертюр
300мл течна сметана
Как се приготвя :
Блат
Включете фурната на 160°C.
Разбъркайте захарта и яйцата с миксер не по- малко от 10 минути. Към получената смес добавете олиото и млякото и разбъркайте. Добавете брашното заедно с бакпулвера и ванилията и разбъркайте с шпатула. Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печете до готовност.
Пълнеж
Разбъркайте маскарпонето с течния шоколад. Към тях с помощта на шпатула добавете разбитата сметана.
Ганаш
Нарежете на ситно шоколада. Загрейте сметаната и малко преди да заври я прибавете към парченцата шоколад. Разбъркайте до гладкост. Оставете да стегне на стайна температура или поставете фолио и приберете в хладилника за кратко.
Декорирате по желание. Аз го направих с шоколадов дрип, ягоди и запечени лешници.
Няма коментари:
Публикуване на коментар