петък, 27 октомври 2023 г.

Лешникова торта

 

Необходими продукти :

За блата :

100гр бяла захар 

50гр кафява захар 

6 яйца

130гр масло на стайна температура 

Есенция ванилия 

150гр брашно 

100гр смлени лешници 

Щипка сол 

12гр бакпулвер 

За кремчето :

600гр течна сметана 

3 пакетчета стабилизатор за сметана 

3с.л с връх пресята пудра захар 

100гр смлени лешници 

Как се приготвя :

Разбъркайте яйцата, ванилията и двата вида захар за не по-малко от 5 минути. Добавете постепенно маслото и смесените брашно, лешници, сол и бакпулвер. Печете в предварително загрята на 160'С фурна. 

Разбъркайте сметаната, захарта и стабилизатора. Отделете 1ч.ч в пош, а към останалата смес добавете лешниците. 

След като сглобите тортата, измажете я и декорирайте със сместа в поша. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар