Необходими продукти :
За блата :
100гр бяла захар
50гр кафява захар
6 яйца
130гр масло на стайна температура
Есенция ванилия
150гр брашно
100гр смлени лешници
Щипка сол
12гр бакпулвер
За кремчето :
600гр течна сметана
3 пакетчета стабилизатор за сметана
3с.л с връх пресята пудра захар
100гр смлени лешници
Как се приготвя :
Разбъркайте яйцата, ванилията и двата вида захар за не по-малко от 5 минути. Добавете постепенно маслото и смесените брашно, лешници, сол и бакпулвер. Печете в предварително загрята на 160'С фурна.
Разбъркайте сметаната, захарта и стабилизатора. Отделете 1ч.ч в пош, а към останалата смес добавете лешниците.
След като сглобите тортата, измажете я и декорирайте със сместа в поша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар