неделя, 2 юни 2024 г.

Schwarzwälder Kirschtorte

 



Необходими продукти :

За блата:

6 яйца
150гр захар
200гр брашно
2ч.л бакпулвер
50гр нишесте
50гр какао

За пълнежа:

1л течна сметана
3 пакетчета фиксатор за сметана
2с.л захар
350гр вишни замразени
2с.л нишесте
Сок от вишни

Шоколад рендосан

Разбъркайте захарта с яйцата и 5 с.л вода. Към тях добавете вече смесените и пресяти брашно, нишесте, какао и бакпулвер. Печете в предварително загрята на 180'С фурна. След като изстине, разрежете на три части. 

Отцедете вишните. Част от сока смесете с нишестето, а останалият сок сложете да заври. Когато това стане, прибавете сместа с нишестето и оставете още на котлона, да се сгъсти. Отделете от вишните няколко за декорация, а останалите прибавете към сместа. 

Разбийте сметаната със захарта и фиксатора. 

В ринг поставете един блат, напоете с вишнев сок, поставете вишните и отгоре сложете сметана. Следва блат и сметана. Отгоре и отстрани измажете със сметана и поръсете с шоколадовите парченца. Декорирайте с вишни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар