Необходими продукти:
За тестото:
100гр масло
240гр брашно
1ч.л бакпулвер
Щипка сол
100гр захар
1 ванилия
1с.л вода
1 яйце
За плънката:
150гр масло
150гр захар
1 ванилия
3с.л вода
200гр счукани на едро лешници
100гр смлени на ситно лешници
100гр конфитюр от кайсии
Как се приготвя:
Основата
Смесете всички продукти. Разточете тестото върху правоъгълна форма и надупчете с вилица.
Плънката
В тенджерка сложете водата, маслото, захарта и ванилията. Когато сместа заври, добавете лешниците. Разбъркайте хубаво и оставете да се охлади за около 10- 15 минути.
Намажете основата с конфитюр и отгоре внимателно разпределете лешниковата смес.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна. След като сладкишът изстине, разрязвате на триъгълници. Поръсете с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар