четвъртък, 2 януари 2025 г.

Лешникови триъгълничета

 


Необходими продукти:

За тестото

100гр масло

240гр брашно

1ч.л бакпулвер

Щипка сол

100гр захар

1 ванилия

1с.л вода

1 яйце

За плънката:

150гр масло

150гр захар

1 ванилия

3с.л вода

200гр счукани на едро лешници 

100гр смлени на ситно лешници

100гр конфитюр от кайсии

Как се приготвя:

Основата

Смесете всички продукти. Разточете тестото върху правоъгълна форма и надупчете с вилица.

Плънката

В тенджерка сложете водата, маслото, захарта и ванилията. Когато сместа заври, добавете лешниците. Разбъркайте хубаво и оставете да се охлади за около 10- 15 минути.

Намажете основата с конфитюр и отгоре внимателно разпределете лешниковата смес.

Печете в предварително загрята на 170°С фурна. След като сладкишът изстине, разрязвате на триъгълници. Поръсете с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар