събота, 4 януари 2025 г.

Toffifee cake

 





Необходими продукти:

За блата:

300гр брашно

8гр бакпулвер 

30гр какао

200гр захар

6 яйца

2 пакетчета ванилия

250гр масло

Щипка сол

За пълнежа:

250гр масло

400гр карамелизирано кондензирано мляко

500гр течна сметана 

100гр пресята пудра захар

7-8 бонбони Тофифи

Лешников крокан

Как се приготвя:

Маслото, захарта и ванилията се разбиват с миксера. Към тях се добавят яйцата и предварително смесените брашно, какао, бакпулвер и сол. Печете в предварително загрята на 170°С фурна.

Кремчето

Разбийте маслото с миксер за не по- малко от 5 минути. Добавете кондензираното мляко и бъркайте още толкова. 

В отделна купа разбийте сметаната и пудрата захар до твърди връхчета.

Сглобяване

Редите блат - тофифи крем - блат - тофифи крем - 1/3 сметанов крем - нарязаните на ситно тофифи бонбони - блат. Тортата се измазва и декорира с останалия сметанов крем. По желание и с лешников крокан :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар