Необходими продукти:
За блата:
300гр брашно
8гр бакпулвер
30гр какао
200гр захар
6 яйца
2 пакетчета ванилия
250гр масло
Щипка сол
За пълнежа:
250гр масло
400гр карамелизирано кондензирано мляко
500гр течна сметана
100гр пресята пудра захар
7-8 бонбони Тофифи
Лешников крокан
Как се приготвя:
Маслото, захарта и ванилията се разбиват с миксера. Към тях се добавят яйцата и предварително смесените брашно, какао, бакпулвер и сол. Печете в предварително загрята на 170°С фурна.
Кремчето
Разбийте маслото с миксер за не по- малко от 5 минути. Добавете кондензираното мляко и бъркайте още толкова.
В отделна купа разбийте сметаната и пудрата захар до твърди връхчета.
Сглобяване
Редите блат - тофифи крем - блат - тофифи крем - 1/3 сметанов крем - нарязаните на ситно тофифи бонбони - блат. Тортата се измазва и декорира с останалия сметанов крем. По желание и с лешников крокан :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар