вторник, 20 февруари 2018 г.

Мраморен сладкиш с ябълки



Сладкишът го направих по тази рецепта

Необходими продукти :

За бялата смес :

2 ябълки обелени и настъргани
100мл олио
150гр кафява захар
250гр брашно
1ч.л бакпулвер
2 яйца
щипка канела
ванилия
60мл прясно мляко

За шоколадовата смес :

100гр тъмен шоколад
50гр масло
100гр захар
2 яйца
80гр брашно
ванилия


Как се приготвя :

За ябълковото тесто - смесете брашното, бакпулвера и канелата. В отделна купа разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото. Накрая прибавете ябълката, ванилията и млякото и разбъркайте с лъжица. Към всичко това добавете брашнената смес.

За шоколадовото тесто - на водна баня разтопете шоколада, маслото и захарта. Отстранете от котлона и добавете яйцата и ванилията и разбъркайте с телена бъркалка. Накрая добавете брашното.

В намаслена и набрашнена тава изсипете половината ябълкова смес. Върху нея шоколадовата и отгоре останалата ябълкова смес.

Печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 50-60минути.

Извадете го и го оставете да изстине.

Шоколадовата глазура направих като разтопих шоколада с 1 с.л кокосово масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар