неделя, 18 февруари 2018 г.

Солена палачинкова торта на фурна



Много вкусна палачинкова торта, която се канех да направя от няколко месеца...

Необходими продукти :

10 бр палачинки
150гр моцарела
150гр бяло сирене
50гр синьо сирене
250гр настърган кашкавал
3 домата
1 червена чушка
200гр пуешки салам ( може всякакъв салам, кренвирши и пр. )
150гр майонеза
1 белтък
магданоз


Как се приготвя :

В кръгла тавичка поставяме една палачинка. Мажем отгоре тънък пласт майонеза, слагаме 1/3 салам и част от настъргания кашкавал. След това втора палачинка - отгоре тънък пласт майонеза, слагаме 1/2 от натрошено бяло сирене. Трета палачинка - тънък пласт майонеза, слагаме половината от доматите и половината моцарела. Четвърта палачинка - тънък пласт майонеза, нарязана на ивици половин чушка и 1/2 от синьото сирене. Пета палачинка - тънък слой майонеза, салам и кашкавал. Шеста палачинка - тънък слой майонеза, останалата част от бялото сирене. Седма палачинка - тънък слой майонеза, останалите домати и моцарела. Осма палачинка - тънък слой майонеза и останалото синьо сирене и чушка. Девета палачинка- тънък слой майонеза, салам и настърган кашкавал. Десета палачинка.
Върху нея изсипете разбития на пяна белтък и отгоре поръсете с останалия кашкавал. Печете на 180°C за около 20 минути. След като извадите поръсете с магданоз.
Палачинковата торта е изключително сочна и с хрупкава коричка.
Може да се консумира и студена :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар