сряда, 12 ноември 2014 г.

Спирали


Една идея за следобедна закуска :) Рецептата взех от тук

Необходими продукти за тестото :

1 яйце + 1 белтък , 1 жълтък + 1 ч.л. олио за намазване
300 мл. прясно мляко
1 ч.л. захар
1 с.л. сол 
7 гр. суха мая
2 с.л. топено масло

600 гр. брашно

Необходими продукти за пестото :

100гр рукола
3с.л зехтин
2с.л орехи

Необходими продукти за плънката :

100гр настъргано сирене

Как се приготвя :

Пестото - слагате всички продукти в блендер и смилате.

Тестото - разтопете маслото. Затоплете млякото и към него прибавете маята. Към тях сложете вече разбитото яйце и белтък, захарта, солта, топеното масло и внимателно добавете брашното. Замесете тесто - трябва да стане хубава еластична топка :) Оставете тестото да втаса докато удвои обема си.
След това разделете на 4 равни части. Всяка топка разточете на кръг.
Върху първия кръг намажете с малко разтопено масло, сложете част от пестото и част от сиренето. Поставете отгоре вторият разточен кръг и намажете отново с масло, сирене и песто. Последният кръг не го мажете.

След това с нож разрежете на ленти. Всяка от лентите усучете на спирала и поставете в тавичка, предварително постлана с хартия за печене. Намажете ги с жълтъка, смесен с олиото и печете на 180 градуса до готовност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар