неделя, 14 февруари 2016 г.

Лешникова торта на пластове

Необходими продукти : 

За блатовете :

2ч.ч брашно
3с.л мед
75гр масло
2с.л пршсно мляко
2 яйца
2/3ч.ч захар
1/2ч.л сода бикарбонат
щипка сол
100гр смлени лешници

За белия крем :

120гр масло
150мл течна сметана
150гр бял шоколад

За тъмния крем :

1с.л масло
100мл течна сметана
200гр тъмен шоколад
60гр пудра захар


Как се приготвя :

Разтопете на котлона меда, захарта, млякото и солта. Щом се получи златист цвят добавете маслото и содата и бъркайте непрекъснато. Снемете от котлона и продължете да бъркате оше около 5 минути. Оставете да се охлади и добавете едно по едно яйцата. След това постепенно добавете брашното и лешниците. Получава се меко тесто - оставете го да почине за около 20 минути. Разделете го на три равни части - всяка една от тях разточете върху набрашнена повърхност и изпечете за 10 минути в предварително загрята на 200°C фурна. Готовите кори се охлаждат напълно. Две от тях разделете на два отделни блата, така че да останат 1 дебел и 4 тънки блата.
Белият блат : Разтопете белият шоколад и маслото. Оставете да се охлади разбъркайте с разбитата сметаната.
Тъмният блат : Разтопете шоколада и маслото. Добавете пудрата захар. След като се охлади разбъркайте с разбитата сметана.
Сглобяване - поставете за основа дебелия блат и намажете с шоколадовия крем. После тънък блат - крем - тънък блат - крем. Завършете с шоколадов крем и поръсете отгоре с малко натрошени лешници. Рецептата от тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар