Телешка буза и шкембе
Не съм мислила, че ще сложа тук такава рецепта, но ето че и това се случва :) Тя е по идея на мама, а и за пръв път чух за телешка буза, което ми се стори достатъчно интересно, за да го пробвам.
Необходими продукти :
Телешко месо от буза
Телешко шкембе
2 гл. кромид лук
2 моркова
1 бр целина
1 бр пащърнак
2 с.л доматено пюре
сол
черен пипер
бахар
чубрица
магданоз
Как се приготвя :
Телешкото месо от буза и шкембето се варят в тенджера под налягане за максимум един час. Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме заедно с морковите ( нарязани на колелца ), целината и пащърнака до омекване. Добавяме доматеното пюре, а след това и нарязаното на парчета шкембе и буза. Прибавяме сол, пипер, бахар и чубрица.
Всико това изсипваме в тава, заливаме отгоре с малко олио и с малко от бульона, в който е вряло месото. Печем за около 40 минути, но да не става сухо. Поръсваме с магданоз преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар