неделя, 26 юни 2016 г.

Чийз кейк с маскарпоне

Рецептата от тук

Необходими продукти :

450гр Маскарпоне
450гр сметана
3бр яйца
5ч.л ванилия
1/2ч.ч захар
150гр меко масло
300гр бисквити
1ч.л канела
боровинки по желание

Как се приготвя :

В блендер смелете бисквитите, разбъркайте ги с маслото и канелата. Получената смес разпределете на дъното на тава, като сложите и по краищата с височина около 3 см. Приберете в хладилника да стегне докато направите крема.

В купа разбийте маскарпонето и сметаната. Добавете яйцата, захарта и ванилията. Всичко разбъркайте добре и изсипете върху бисквитената смес. 

И тук следва нещо, което направих за пръв път. Обвивате дъното на тавата хубаво с фолио, така че да не попадне вода вътре. Аз обвих и стените на тавата. Сложих тази тава в друга по- голяма , която напълних с вода - горе долу до средата на нашата тавичка.

Печете на 160°C за около час. След това оставете на стайна температура докато напълни изстине. Приберете в хладилника за една нощ. Украсете с боровинки, ягоди, пудра захар или с каквото пожелаете :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар