неделя, 7 август 2016 г.

Cake Pops


Отдавна исках да опитам да направя такива близалки, но все не ми оставаше време. За пръв път работих с Candy Melts, което не се оказа чак толкова трудно. Следващият път ще тествам с други цветове :)
Рецептата за тестото от тук

Необходими продукти :

250гр брашно
250гр масло
200гр захар
4 яйца

1 ч.л бакпулвер
1 ч.л ванилия
1 щипка сол

75гр масло
125гр сирене Филаделфия ( натурално )
1 ч.л ванилия
150гр пудра захар

За глазурата :

1 пакет Candy Melts
кокосова мазнина
шоколадови пръчици или каквото имате под ръка за украса
около 60-70 клечки за близалки
стиропор


Как се приготвя :

Разбъркайте маслото и захарта с миксер за около 5 минути. Добавете яйцата едно след друго. В отделна купа разбъркайте сухите съставки - брашното, бакпулвера, ванилията и солта и ги прибавете към маслената смес. Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печете на 180°C около 45-50 минути.

Извадете го от фурната и оставете да се охлади в тавичката.

За фростинга :

Разбийте с миксер мекото масло и сиренето. Добавете ванилията и пудрата захар. Бъркайте до получаването на гладка смес. 

Изрежете внимателно с нож краищата на изпечения кекс. В голяма купа или тава го натрошете на малки трохи. Добавете фростинга и с ръце оформете малки топчета. При мен се получиха 70.
Приберете ги в хладилника да стегнат за около час.

Разтопете Candy Melts ( или шоко кувертюр ) на водна баня. Ако стане много гъст добавете 1 с. л кокосова мазнина.

Извадете топчетата от хладилника. Вземете една клечка и внимателно я забодете в топчето ( не до края ). След това потопете в разтопения шоколад, извадете, отцедете и забодете внимателно в стиропора. По принцип продават специални подложки за близалки, но аз не разполагам с такива.
След около 5 минути поръсете с украса или напълнете различни купички с декорация и потопете близалките в тях.

След това приберете в хладилника да стегнат :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар