Cake Pops
Рецептата за тестото от тук
Необходими продукти :
250гр брашно
250гр масло
200гр захар
4 яйца
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л ванилия
1 щипка сол
75гр масло
125гр сирене Филаделфия ( натурално )
1 ч.л ванилия
150гр пудра захар
За глазурата :
1 пакет Candy Melts
кокосова мазнина
шоколадови пръчици или каквото имате под ръка за украса
около 60-70 клечки за близалки
стиропор
Как се приготвя :
Разбъркайте маслото и захарта с миксер за около 5 минути. Добавете яйцата едно след друго. В отделна купа разбъркайте сухите съставки - брашното, бакпулвера, ванилията и солта и ги прибавете към маслената смес. Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печете на 180°C около 45-50 минути.
Извадете го от фурната и оставете да се охлади в тавичката.
За фростинга :
Разбийте с миксер мекото масло и сиренето. Добавете ванилията и пудрата захар. Бъркайте до получаването на гладка смес.
Изрежете внимателно с нож краищата на изпечения кекс. В голяма купа или тава го натрошете на малки трохи. Добавете фростинга и с ръце оформете малки топчета. При мен се получиха 70.
Приберете ги в хладилника да стегнат за около час.
Разтопете Candy Melts ( или шоко кувертюр ) на водна баня. Ако стане много гъст добавете 1 с. л кокосова мазнина.
Извадете топчетата от хладилника. Вземете една клечка и внимателно я забодете в топчето ( не до края ). След това потопете в разтопения шоколад, извадете, отцедете и забодете внимателно в стиропора. По принцип продават специални подложки за близалки, но аз не разполагам с такива.
След около 5 минути поръсете с украса или напълнете различни купички с декорация и потопете близалките в тях.
След това приберете в хладилника да стегнат :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар