сряда, 12 октомври 2016 г.

Пълнозърнест хляб





Необходими продукти :

500гр пълнозърнесто брашно
7гр суха мая
2 с.л зехтин
2 ч.л сол
320мл студена вода

Как се приготвя :

Брашното се смесва с маята и солта. Добавете и зехтина. Прибавете 240мл от водата и омесете хубаво. При необходимост долейте и останалата вода. Готовото тесто преместете в леко намазнена купа и оставете да втаса за около 2 часа. След това отново омесете и сложете тестото в намазнена и набрашнена тавичка. Оставете на стайна температура да втаса още 40-50мин. Посипете с брашно, напръскайте с вода и с остър нож направете няколко разреза ( 5мм )
Пече се в предварително загрята на 220°C фурна. След 25минути намалете на 200°C и печете още 15 минути.

За хрупкава коричка напълнете една тава с малко водичка и я сложете на дъното на фурната.

Източник: ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар