Мекици
Една идея за сполучливи мекици. Рецептата от тук
Необходими продукти :
4 ч.ч. брашно
1 пакетче суха мая (7г.)
2 ч.л. захар
2 1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
1 пакетче суха мая (7г.)
2 ч.л. захар
2 1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
Сместа се прави предната вечер. В част от водата разтворете маята с малко захар. Оставете около 10мин или докато маята шупне. След това се добавя останалата вода, захар, сол и брашното малко по малко. Получава се лепкаво тесто. Завийте със свежо фолио и оставете на стайна температура за около час. След това приберете в хладилника до сутринта.
На другия ден извадете тестото и го оставете за около 20мин на стайна температура.
Тестото тршбва да е гъсто, тежко и лепкаво. Сместа не тршбва да е рядка. Взимате по малко с добре намазнени ръце, разточвате и пържите в силно сгорещена мазнина. Готовите мекици поставете върху кухненско руло, за да се отцеди мазнината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар