събота, 4 ноември 2017 г.

Вафлен сладкиш с бял шоколад


Вече съм публикувала рецепта за торта с вафли, но тази е по-различна, тъй като е без масло :)

Необходими продукти :

5 бр правоъгълни вафлени кори
400гр кондензирано мляко
100мл течна сметана
150гр бял шоколад
шам фъсък


Как се приготвя :

Сложете сметаната да заври. След това дръпнете от котлона и изсипете вътре парчетата бял шоколад. Оставете за една минута и след това разбъркайте до хомогенност. 

Поставете една кора. Върху нея разпределете 1/4 от кондензираното мляко, след това поръсете с шам фъстък и малко бял шоколад. Следва втората кора - мляко - шоколад. Последната кора я заливате само с бял шоколад и поръсвате с останалия шам фъстък. Сложете в хладилника за една нощ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар