събота, 28 октомври 2017 г.

Чийз кейк по Ню Йоркски



Чийз кейкът по тази рецепта беше наистина много вкусен и си заслужава да го кача тук :) Посочените продукти са зa 26см форма за печене

Необходими продукти :

За блата:

200гр бисквити
70гр масло
15гр захар
щипка сол

За пълнежа :

1100гр сирене Филаделфия
170гр крем фреш ( или заквасена сметана )
300гр захар
50гр брашно
3 яйца + 1 жълтък
1 ванилия
сок от половин лимон


Как се приготвя :

Намажете тава с падащо дъно хубаво с масло. Увийте отстрани тавата с алуминиево фолио.

Разбийте в робот бисквитите. Прибавете маслото, захарта и солта и хубаво ги разбъркайте. Получената смес сложете в тавата и загладете отгоре с лъжица.

Включете фурната на 180°C

В купа разбъркайте сиренето. Прибавете крем фреша, ванилията и сока от лимон. Разбъркайте в купичка яйцата и ги добавете към останалата смес. Накрая сложете брашното и захарта. Цялата тази смес изсипете в тавата, а самата тава поставете в по-голяма тава. Същата напълнете с вода, така че да стигне до половината ниво на нашата. Печете 50 минути, след което намалете фурната на 160°C и печете още 20 минути. Извадете кейка от фурната и го оставете да изстине напълно. След това приберете в хладилника за минимум 6 часа. Едва след това извадете от формата.


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар