Чийз кейк по Ню Йоркски
Чийз кейкът по тази рецепта беше наистина много вкусен и си заслужава да го кача тук :) Посочените продукти са зa 26см форма за печене
Необходими продукти :
За блата:
200гр бисквити
70гр масло
15гр захар
щипка сол
За пълнежа :
1100гр сирене Филаделфия
170гр крем фреш ( или заквасена сметана )
300гр захар
50гр брашно
3 яйца + 1 жълтък
1 ванилия
сок от половин лимон
Как се приготвя :
Намажете тава с падащо дъно хубаво с масло. Увийте отстрани тавата с алуминиево фолио.
Разбийте в робот бисквитите. Прибавете маслото, захарта и солта и хубаво ги разбъркайте. Получената смес сложете в тавата и загладете отгоре с лъжица.
Включете фурната на 180°C
В купа разбъркайте сиренето. Прибавете крем фреша, ванилията и сока от лимон. Разбъркайте в купичка яйцата и ги добавете към останалата смес. Накрая сложете брашното и захарта. Цялата тази смес изсипете в тавата, а самата тава поставете в по-голяма тава. Същата напълнете с вода, така че да стигне до половината ниво на нашата. Печете 50 минути, след което намалете фурната на 160°C и печете още 20 минути. Извадете кейка от фурната и го оставете да изстине напълно. След това приберете в хладилника за минимум 6 часа. Едва след това извадете от формата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар