петък, 29 декември 2023 г.

Engelsaugen

 


Необходими продукти :

150гр масло

240гр брашно

2 жълтъка

75гр пудра захар

2 пакетчета ванилия

Кората от един лимон

----------------------------------------

Мармалад по ваш вкус

Пудра захар за поръсване

Как се приготвя :

Смесете всички съставки, оформете тесто, увийте в свежо фолио и приберете в хладилник за няколко часа. 

От тестото оформете малки топчета и с помощта например на дръжката на по-голяма лъжица натиснете всяко от топчетата така, че да се образува вдлъбнатина. Не натискайте до дъното! С помощта на пош напълнете всяка една от вдлъбнатините с мармалад. Печете в предварително загрята на 180'С фурна за около 10 минути. Не бива да потъмняват. 

Сладките се поръсват с пудра захар още докато са топли, но не горещи. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар