Невероятно вкусен шоколадов сладкиш! При това Веган!! Топи се в устата.. 😋😋😋
Рецептата от тук, с извстни изменения от моя страна.
Необходими продукти :
За блата
200гр сурови бадеми
80гр разтопено кокосово масло
80гр сурови лешници
30гр овесени ядки
40гр сироп от агаве
2 малки пакетчета ванилия
За кремчето
150гр кашу ( накиснато предварително за 20-30минути в гореща вода)
300мл кокосово мляко
160гр черен шоколад
60гр лешников тахан
30гр сироп от агаве
За декорация
Запечени лешници
Как се приготвя :
Основата - поставете всички продукти в блендер. Получената смес разпределете върху правоъгълна тавичка (25 х 10см) с падащо дъно. Заравнете с лъжица и приберете в хладилника за няколко часа.
Кремчето - подсушете кашуто. Поставете го заедно с кокосовото мляко в блендер, разбъркайте. На водна баня разтопете шоколада, тахана и сиропа от агаве. След като поизстинат, смесете ги в купа с кашуто и кокосовото мляко.
Изсипете върху основата и приберете в хладилника за няколко часа, а най-добре за една нощ.
Декорирайте по желание 😋
Няма коментари:
Публикуване на коментар