петък, 27 февруари 2015 г.

Кокосови кифлички


Необходими продукти :

250 мл прясно мляко
7 гр  мая
2 с. л. захар.

За тестото:
Около 1 кг брашно
3 яйца
200 мл олио
4 с. л. какао на прах
150 гр кокосови стърготини

За сиропа:
500 мл вода
500 гр захар
2 пакетчета ванилия


Как се приготвя :

Източник ТУК
 
В купа разбийте с миксер яйцата. Добавете олиото при непрекъснато бъркане.

Смесете сместа с маята и млякото и разбъркайте добре.
Разделете тази смес на две равни части.
В едната добавете какаото, а в другата кокосовите стърготини.
Във всяка от двете части добавете по толкова брашно, че да се замеси средно меко тесто.
Омесете хубаво двете теста по отделно.
Сложете ги в купи, покрийте  с найлоново фолио и оставете да почине и да се "отпусне" тестото.
Всяко от тестото разделете на по три части, общо 6 еднакви топчета.
Разточете какаова кора с дебелина 3-4 мм.
След това разточете кокосовата кора със същата дебелина и прехвърлете върху какаовата.
Внимателно разточете леко двете кори заедно, за да се слепят.
Разрежете на 12 части и навийте кифличките като започнете от широката към тясната част.
По същия начин процедираме и с другите две теста.


Сложете в намаслена форма - пече се в предварително загрята на 170*С фурна за 15-20 мин.
От водата, захарта и ванилията сварете сироп.
Когато кифличките са готови охлаждаме и направете на дъното дупки с вилица.
Залейте с горещ сироп и оставете за една нощ.
През дупките направени с вилица ще се напоят достатъчно добре със сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар