неделя, 22 февруари 2015 г.

Пилешки гърди с топено сирене


Обичаме да хапваме пилешко. Tази рецепта нямаше как да не я кача, защото месцето в комбинация с топеното сирене и гъбки се топи в устата... Рецептата взех от тук

Необходими продукти:

500гр пилешки гърди
2 глави кромид лук
7-8 гъби
5 триъгълничета топено сирене
100мл бяло вино ( аз нямах и сложих ''HUGO'' )
щипка захар
шипка мащерка
4с.л соев сос
4с.л олио
1с.л масло
магданоз

 Как се приготвя:

Нарежете пилешките гърди на малки ивички, поставете ги в купа и ги залейте с 4с.л соев сос и 4с.л олио. Завийте със свежо фолио и оставете в хладилника за около 40-50 минути.
В тиган сложете маслото и запържете в него лука, след това добавете към него маринатата, в която е стояло месцето, добавете мащерката и щипката захар.
Извадете лука в чиния и в същия тиган запържете за кратко месото. След това прибавете към него лука, нарязаните гъби и топено сирене, прибавете виното и оставете така да къкри докато сиренцето се разтопи. Поръсете отгоре по желание с магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар