вторник, 17 ноември 2015 г.

Линцерови сладки



Бързи линцерови сладки по рецепта на Наталина

Необходими продукти :

420гр брашно
280гр масло
140гр пудра захар
3 жълтъка
ванилия и настъргана кора от портокал или лимон
мармалад

Как се приготвя :

В голяма купа изсипваме брашното, маслото, захарта и жълтъците. Омесваме мек тесто - загъваме го с домакинско фолио и оставяме в хладилника за 4-5 часа. При мен престоя една нощ. След това взимаме по малко тесто, разточваме го с дебелина около 1см и изрязваме фигурки. Останалата яаст от тестото държим в хладилника, тъй като мноого бързо се размеква. Печем в предварително постлана с хартия за печене тавичка на 160-170°C докато леко порозовеят - някъде около 10-15 минути. След като ги извадите оставете ги да изстинат преди да ги отделите от тавата, тъй като са крехки. След това слепете сладките с мармалад.

От тези продукти излязоха 4 големи тави неслепени сладки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар