Торта с кисело мляко и Др. Йоткер
Идеята за тази торта дойде спонтанно след като в магазина се натъкнах на този продукт
По принцип не съм фен на тези субстанции, но реших да пробвам :) Споделям я с вас !
Необходими продукти :
За блата :
100г брашно
200г захар
1 чаена лъжица сода бикарбонат
щипка сол
1 яйце
100мл прясно мляко, смесено с 1/2 чаена лъжица оцет
60мл олио
100мл гореща вода
1/2 чаена лъжица ванилия
200г захар
1 чаена лъжица сода бикарбонат
щипка сол
1 яйце
100мл прясно мляко, смесено с 1/2 чаена лъжица оцет
60мл олио
100мл гореща вода
1/2 чаена лъжица ванилия
За крема :
1 опаковка ''Tortenhilfe'' на Др. Йоткер
Как се приготвя :
Смесете прясното мляко с оцета. В купа пресейте брашното, добавете содата, солта и захарта и ги разбъркайте добре. В отделна купичка разбийте с вилица яйцето, добавете олиото, прясното мляко и ванилията. Излейте мокрите съставки при сухите и разбъркайте. Добавете горещата вода и отново разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Намажете квадратна тава с масло, покрийте с хартия за печене, която също намажете с масло и поръсете с какао. Излейте сместа в тавата и печете в предварително загрята на 180°С фурна около 25мин. до готовност.
Кремът се приготвя според указанията на опаковката.
Смесва се с 250мл студено прясно мляко, 2 кофички кисело мляко х 500гр ( 3,6 % ) и 1 с.л пудра захар.
Изсипете крема върху изстиналия блат. Приберете в хладилника за минимум 3 часа да стегне. След това украсете по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар