неделя, 6 март 2016 г.

Тиквички с гъби и кайма на фурна


Необходими продукти :

2 големи тиквички
1 глава кромид лук
2 моркова
4 скилидки чесън
250гр гъби
500гр кайма
настърган кашкавал
чубрица
сол
400мл доматен сос ( или ситно нарязани пресни домати ) 

Как се приготвя :

В началото почистете гъбите и отделете около 10 -12 тях. Останалите гъбки, лука, морковите, тиквичките и чесъна нарежете на ситно. Запържете ги в тиган заедно с каймата, която сте смесили предварително с чубрицата. Добавете соса и оставете да заври. В йенска тенджера изсипете част от готовата смес и поръсете с настъргания кашкавал, след това изсипете останалата част. Отгоре наредете отделените гъбки и покрийте обилно с кашкавала.


Печете на 250°C до готовност. По желание поръсете с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар