Лодки от патладжани
Не че съм голяма почитателка на патладжана, но последните няколко рецепти стават толкова сполучливи, че няма как да не експериментирам отново и отново.
Необходими продукти :
3 големи патладжана
1 гл. кромид лук
3 скилидки чесън
2 моркова
500гр гъби
150мл доматен сок
сол
чубрица
настърган кашкавал
Как се приготвя :
Измийте патладжаните, разрежете ги по дължина, издълбайте малка част от тях. Посолете ги добре и ги оставете за около 20 минути да им се махне горчилката :)
След това подредете в тава и запечете за около 30минути във фурната.
Междувременно в тиган сипете малко олио, добавете ситно нарязаните чесън, лук, моркови и гъбки. Запържете за кратко - добавете доматения сок и чубрицата. Готвите така около 20 минути.
С получената смес запълнете патладжаните и отгоре поръсете с настъргания кашкавал. Запечете за около 15 минути.
* аз ги приготвих в тавата от фурната, но може да ги наредите в обикновена тавичка и преди да ги запечете да ги залеете с доматен сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар