сряда, 9 март 2016 г.

Патладжан с гъби и кайма


Вкусен патладжан, който се хареса на всички вкъщи. За целта използвах 3 огромни патладжана, които лесно се намират в турските магазини около нас :)

Необходими продукти :

3 патладжана
250гр кайма
2 тиквички
250гр гъби
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
1 морков
чубрица
150мл доматен сос
кашкавал ( или синьо сирене )

Как се приготвя :

Измийте патладжаните и ги нарежете на шайби ( около 1-2см ).
Посолете ги и ги оставете така за около 15 минути колкото да се махне горчилката :) След това ги измийте и подсушете.
След това в тиган с много малко мазнина ги запечете и от двете страни.
В същия тиган сложете малко олио и запържете в него чесъна, лука и ситно нарязаните моркови. Добавете каймата ( овкусена предварително с чубрицата и малко сол ), гъбите и тиквичките. Накрая изсипете доматения сос и оставете да поври около 15 минути. 
Върху всяка шайба патладжан изсипете от сместа - поръсете отгоре с настърган кашкавал или със синьо сирене и запечете за около 15 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар