Еклери с крем от пушена сьомга
Необходими продукти :
2 с.л масло
сол
60гр брашно
2 яйца
1/2 ч.л бакпулвер
150гр пушена сьомга
1 с.л лимонов сок
150гр сирене Филаделфия с подправки
черен пипер
2 с.л ситно нарязан копър
Как се приготвя :
В
малка тенджерка налейте 100мл вода, добавете маслото и щипка сол. Когато
заври добавете брашното и разбъркавйте докато получите тесто, което се
отделя лесно от дъното на тенджерата. Свалете от котлона и добавете едно
след друго яйцата, докато се получи гладко тесто. Накрая прибавете
бакпулвера.
Включете
фурната на 225°С. По рецепта се използва шприц, но аз оформих с мокри
ръце 12 малки топчета. Печете за около 20 минути. Топчетата трябва да
удвоят обема си.
За пълнежа :
Нарежете на ситно сьомгата и разбъркайте с лимоновия сок и Филаделфията. Овкусете с пипер и сол.
Когато еклерите са готови ги разрежете на половина, сложете от сместа и поставете отгоре капачето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар