неделя, 17 април 2016 г.

Еклери с крем от пушена сьомга



Необходими продукти :

2 с.л масло
сол
60гр брашно
2 яйца
1/2 ч.л бакпулвер
150гр пушена сьомга
1 с.л лимонов сок
150гр сирене Филаделфия с подправки
черен пипер
2 с.л ситно нарязан копър

Как се приготвя :

В малка тенджерка налейте 100мл вода, добавете маслото и щипка сол. Когато заври добавете брашното и разбъркавйте докато получите тесто, което се отделя лесно от дъното на тенджерата. Свалете от котлона и добавете едно след друго яйцата, докато се получи гладко тесто. Накрая прибавете бакпулвера.
Включете фурната на 225°С. По рецепта се използва шприц, но аз оформих с мокри ръце 12 малки топчета. Печете за около 20 минути. Топчетата трябва да удвоят обема си.

За пълнежа :

Нарежете на ситно сьомгата и разбъркайте с лимоновия сок и Филаделфията.  Овкусете с пипер и сол.

Когато еклерите са готови ги разрежете на половина, сложете от сместа и поставете отгоре капачето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар