петък, 15 април 2016 г.

Парти Хапки


Преди няколко месеца си купих тази книжка, в която има много интересени рецепти.


Предлагам някои от тях.






Кошнички с пълнеж от пушена пъстърва


Необходими продукти :

1 опаковка бутер тесто
1 жълтък
65гр пушена пъстърва
1 кисела краставичка
2 репички
1 ч.л нарязан естрагон
1 ч.л нарязан копър
1 ч.л горчица
4 с.л майонеза
сол
пипер

Как се приготвя :

Включете фурната на 200°C. Разточете тестото и с кръгла формичка изрежете кръгчета. Не знам как по принцип ги правят тези кошнички, но аз използвах след това една по-малка кръгла формичка и от полученото първоначално кръгче изрязах само по края ново кръгче. Получава се нещо като пръстенче, което внимателно се залепва върху основата. Същата тази основа надупчете с вилица. Намажете пръстена с жълтък и запечете във фурната за около 20 минути. След това изрежете с нож капачетата.

За пълнежа :

Нарежете на ситно пъстървата, а киселата краставичка и репичките на малки кубчета. Смесете ги с естрагона, копъра, майонезата и горчицата и овкусете накрая с пипера и солта. Остава да напълните кошничките :)

Еклери с крем от пушена сьомга



Необходими продукти :

2 с.л масло
сол
60гр брашно
2 яйца
1/2 ч.л бакпулвер
150гр пушена сьомга
1 с.л лимонов сок
150гр сирене Филаделфия с подправки
черен пипер
2 с.л ситно нарязан копър

Как се приготвя :

В малка тенджерка налейте 100мл вода, добавете маслото и щипка сол. Когато заври добавете брашното и разбъркавйте докато получите тесто, което се отделя лесно от дъното на тенджерата. Свалете от котлона и добавете едно след друго яйцата, докато се получи гладко тесто. Накрая прибавете бакпулвера.

Включете фурната на 225°С. По рецепта се използва шприц, но аз оформих с мокри ръце 12 малки топчета. Печете за около 20 минути. Топчетата трябва да удвоят обема си.

За пълнежа :

Нарежете на ситно сьомгата и разбъркайте с лимоновия сок и Филаделфията.  Овкусете с пипер и сол.

Когато еклерите са готови ги разрежете на половина, сложете от сместа и поставете отгоре капачето.

Чери домати с моцарела


Необходими продукти :


10 маслини ( по рецепта черни, но аз имах под ръка зелени )
1 скилидка чесън
1 ч.л черен пипер
1 с.л лимонов сок
2 с.л зехтин
сол
20 мини моцарела
1 връзка босилек
40 чери домати

Как се приготвя :

Нарежете на ситно маслините и чесъна. Смесете ги с лимоновия сок, зехтина, солта и пипера. Изсипете мини моцарелите в марината и ги оставете за около 30-40 минути. 

Нарежете босилека на ситно като отделите 20 листенца от него настрани.

Посипете мини моцарелите с нарязания босилек. Вземете клечки за зъби и на всяка сложете доматче - моцарела - доматче - листенце босилек.

п.с ако нямате мини моцарели може да нарежете просто по-голямо парче на мънички такива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар