неделя, 10 юли 2016 г.

Торта ЕЛЗА
( Eiskönigin )




Тази година темата за четвъртия рожден ден на моята малка принцеса беше разбира се Ледената кралица. 
Напоследък ни е обсебила, питам се докога  :)

 Тортата се състои от 3 големи блата ( които разрязах на две ) и 1 по- малък. Направих ги по тази рецепта. Със сигурност ще я повторя.

За форма 26-28см / За форма 20см

5 яйца / 4 яйца
300гр захар / 200гр захар
2 пакетчета ванилия / 1 пакетче ванилия
300мл прясно мляко / 200мл прясно мляко
300мл олио / 200мл олио
450гр брашно ( 390гр брашно + 60гр какао за какаов блат ) / 300гр брашно ( 270гр брашно + 30гр какао за какаов блат
2ч.л бакпулвер / 1ч.л бакпулвер

Включете фурната на 160°C.
Разбъркайте захарта и яйцата с миксер не по- малко от 10 минути. Към получената смес добавете олиото и млякото и разбъркайте. Добавете брашното заедно с бакпулвера и ванилията и разбъркайте с шпатула. Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печете до готовност.

Пълнежът беше на всеки ред различен - маскарпоне, сметана, течен шоколад, горски плодове...
Такава торта правя за пръв път и малко я подцених - мислех си, че няма да е кой знае колко трудно и поради тази причина се наложи да я сглобявам, измазвам и покривам в последния момент - петък от 18ч до 02ч през нощта. Следващият път ще си знам :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар