събота, 20 май 2017 г.

Торта Ариел







За пръв път правя торта на три етажа. Първоначално трябваше да е на два, но се оказа, че гостите ще са повече и съответно се наложи да добавя още един. Пълнежът на първия етаж е шоколадов, останалите два маскарпоне с извара и плодове.

Рецептата за шоколадовия крем е адаптирана от тортената библиотека на bgmamaтук ) :

Необходими продукти :

200гр Филаделфия
150гр готварски шоколад + 25гр масло
500мл течна сметана


Как се приготвя :

Разтопете шоколада и маслото в микровълновата. Добавете го към Филаделфията и хубаво разбъркайте. В отделна купа разбийте течната сметана и внимателно я добавете към другата смес. Това количество е достатъчно за пълнежа на торта с диаметър 26см. На мен лично много ми допада.


Няма коментари:

Публикуване на коментар