Торта Ариел
За пръв път правя торта на три етажа. Първоначално трябваше да е на два, но се оказа, че гостите ще са повече и съответно се наложи да добавя още един. Пълнежът на първия етаж е шоколадов, останалите два маскарпоне с извара и плодове.
Рецептата за шоколадовия крем е адаптирана от тортената библиотека на bgmama ( тук ) :
Необходими продукти :
200гр Филаделфия
150гр готварски шоколад + 25гр масло
500мл течна сметана
Как се приготвя :
Разтопете шоколада и маслото в микровълновата. Добавете го към Филаделфията и хубаво разбъркайте. В отделна купа разбийте течната сметана и внимателно я добавете към другата смес. Това количество е достатъчно за пълнежа на торта с диаметър 26см. На мен лично много ми допада.
Няма коментари:
Публикуване на коментар