вторник, 5 септември 2017 г.

Свинско бон филе по селски


Необходими продукти :

400гр бон филе
100гр бекон
200гр гъби
2бр моркова
2гл. кромид лук
2 скилидки чесън
2бр кисели краствички
300мл бульон + 1с.л брашно

чубрица
куркума
сол
червен пипер
магданоз


Как се приготвя :

Нарязваме бон филето на шайби - около 1см. В загрят с мазнина тиган ги слагаме за по една минута от всяка страна и ги изваждаме в купичка. В същата мазнина запържваме двете глави лук ( нарязани на полумесеци ), двата моркова ( нарязани на шайби или жулиени ), чесъна и гъбите. Когато се поизпари водата от гъбите слагаме бекона. Разбъркваме хубаво.

Взимаме тава - изсипваме сместа от тигана. Добавяме бон филето, киселите краставички ( нарязани на жулиени ), червен пипер, сол, чубрица и куркума и всичко рабъркваме добре. Доливаме бульона, разбъркан предварително с 1 с.л брашно. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200°C 

Поръсваме с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар