понеделник, 16 декември 2024 г.

Marzipankipferl

 



Необходими продукти:

200гр Марципан

100гр ситно смлени бадеми

100гр пудра захар

1 жълтък

1 с.л лимонов сок

1 белтък

1 с.л вода

Филирани бадеми 

Тъмен шоколад

Как се приготвя:

Марципанът се настъргва на ренде и се смесва с бадемите, жълтъка, пудрата захар и лимоновия сок. Замесва се тесто, от което се оформят малки кравайчета. Намазват се с предварително смесените белтък и вода и отгоре се поръсват с филирани бадеми. Пече се в загрята на 180°С фурна. Изстиналите кравайчета се потапят в разтопен на водна баня шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар