Необходими продукти:
За бисквитката:
100гр фино смлян шамфъстък
300гр брашно
150гр пудра захар
215гр масло
1 яйце
За плънката:
400гр марципан
300гр нуга
Ром
Как се приготвя:
Бисквитките - Замесете от всички продукти тесто, увийте във фолио и приберете в хладилник за няколко часа. След това разточете и изрежете с помощта на формичка или пък чашка малки кръгчета. Печете в предварително загрята на 180°С фурна.
Пълнеж - настържете на ренде марципана. Затоплете го с толкова количество ром, че да се получи смес, с която да може да шприцовате. Очертайте с тази смес краищата на половината кръгчета. Разтопете нугата и шприцовайте във вътрешността на всяко едно от очертаните кръгчета. Поставете върху тях другата половина от бисквитките като капачета. Потопете в разтопен шоколад и декорирайте по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар